Reviews: Avon Color Trend - LIPSTICKS

Krásný den, milé čtenářky.

V komentářích pod posledním článkem o kosmetických novinkách se objevilo nejvíce ohlasů na laky Avon a rtěnky Avon. Rozhodla jsem se proto dnešní článek zaměřit na recenzi rtěnek Avon Color Trend.
Tyto rtěnky jsou snad tím nejzákladnějším sortimentem, který Avon nabízí. Řada Color Trend je zároveň i tou nejdostupnější řadou dekorativní kosmetiky. Přiznávám, že dekorativku Avon příliš nemusím, ale právě tyto levné rtěnky jsem si velice oblíbila. Prozatím mám celkem čtyři kousky v odstínech Passion, Pink holiday, Amethyst a Neon orchid. Tři z nich jsou ze základní řady, Neon orchid je z řady nejnovějších odstínů.
Balení rtěnek je z bytelného plastu. Základní řada má bílý design (hladký plast) a nová řada je neonově růžová (matný plast). Více se mi líbí právě nová růžová řada, protože jsem doposud takhle výrazné balení u jiné značky neviděla. A i když je design růžový, líbí se mi. Navíc obal je matný a příjemný na dotyk. Všechny rtěnky mají vespodu napsaný odstín a pod víčkem je průhledná část, přes kterou jde odstín přímo vidět. Za to zvedám palec nahoru. Jinak jsou rtěnky klasicky výsuvné.
Výběr katalogových rtěnek je nejhorší. Nikdy nevíte, zda odstín na fotce bude odpovídat reálu. S výběrem mých 4 odstínů to byla tak trochu sázka do loterie. Nakonec jsem ale ráda, že se všechny dají unosit na běžné denní líčení. Nejvíce se mi pak líbí odstín Neon orchid a Pink holiday.

Odstín Amethyst jsem měla jako první a z počátku se mi nelíbil lehký shimmer, který  rtěnka obsahuje. Nechala jsem jí tedy na testování mamce a objednala si odstín Passion. Ze zbylých odstínů jsem již nadšená. Na rtech vypadají stejně jako na swatchích. Všechny rtěnky se na rtech chovají stejně, nehledě na odstín.
Jsou krásně krémové, poměrně hydratační a na rtech si krásně sednou. Před použitím je lepší použít tužku na rty a rty lehce vykonturovat. Rtěnka se nijak neslévá do vrásek, nerozpíjí se, neopadává a nedrolí se. Díky krémové konzistenci se s ní dobře pracuje a rty jí stačí přetřít nanejvýše 2x pro dosažení požadované intenzity odstínu.
Výdrž je průměrná, ale dostačující. Rtěnka vydrží 2 hodiny, aniž by se obtiskla při pití nebo jídle. Po těch dvou hodinkách se začne barva ztrácet a zůstanou pouze konturky. I proto je lepší před použitím rtěnky použít nejprve tužku - výdrž se trochu zvedne a kontury rtů nebudou po těch 2 hodinách tak nápadné.



Dle mého jsou rtěnky Color Trend srovnatelné se rtěnkami Essence, jen jsou ještě o pár korun levnější. Cena těchto rtěnek je totiž 49,-. Není na výběr sice tolik odstínů, ale na rozdíl od Essence mi odstíny Avon přijdou zajímavější a ne úplně typické. Na rozdíl od jiných levnějších rtěnek jsou tyhle opravdu krásně hydratační a rty nijak nevysušují. Mají spíš kladné vlastnosti, než ty záporné. Ostatně každá rtěnka se po nějaké době ztratí a je potřeba ji znovu rty přetřít.
Jediné, co možná nemusí každému vyhovovat je právě ten lehký lesk a shimmer, který v sobě mají. Jenže právě díky tomu, je jejich konzistence na rtech tak příjemná. Z fotek ale můžete sami vidět, že například odstín Pink holiday je decentní. Nejvíce shimmeru má v sobě Amethyst, a právě proto putoval k mojí mamce, protože já jsem spíše zastáncem matnějších odstínů rtěnek.
Přesto jsem se rtěnkami Avon Color Trend spokojená a již mám objednané další odstíny z nové řady. Nová řada (růžová) mě velmi oslovila výběrem zářivých odstínů, zejména odstíny fuchsiové (Neon orchid). Takhle krásnou fialovou barvičku jsem zatím v našich drogeriích neobjevila. :)

Určitě mi dejte do komentářů vědět, zda tyhle levnější Color Trend rtěnky používáte či nikoliv. Který z odstínů vás pak zaujal nejvíce? :)
Krásný den,
V.

PS: Nezapomeňte se také zapojit do soutěže o MYSTERY BOX, protože nikdy nevíte, zda balík neobsahuje také něco málo z řady Color Trend. :)

24 komentářů:

  1. Já mám dvě rtěnky z té bílé řady a jsem celkem spokojená. Ale ta nová neonová řada je teda super, to balení je boží a ten tvůj odstín je fakt nádherný, hned jak se mi dostane do rukou katalog objednávám! :) Super recenze, díky za tip! Ráda bych tě také pozvala do giveaway, která právě probíhá na mém blogu :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se na ně mrkni, jsou krásné. Jen to balení stojí za to, ale i samotný produkt je fajn. :)
      Nemáš zač a na tvou GA se velmi ráda kouknu. :)

      Vymazat
  2. Nejvíc mě zaujal neon orchid, ale i ty dvě růžové vypadají hezky. Vůbec jsem tyto rtěnky neznala a bála bych se, že nebudou mít dobrou výdrž, jsem zvyklá na rtěnky essence a maybelline. Cena je dobrá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jsi Radko zvyklá na Essence, pak by tě ani Color trend nemusely zklamat. Dle mého jsou totiž prakticky srovnatelné. :) Jen levnější.

      Vymazat
  3. Já mám jen odstín Pink Holiday, ale líbí se mi i ty tři další, přitom podle odstínu z katalogu by mně nezaujaly, takže asi přiobjednám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem stejný problém. V katalogu nic moc, v reálu o moc lepší. :)

      Vymazat
  4. Konečně jsem se dočkala od nějaké blogerky článku o rtěnkách z Avonu. :) Pokaždé, co listuji katalogem se zastavím na stránce s rtěnkami a přemýšlím o jejich koupi ;) Děkuji za usnadnění! ;) Super!
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Lucko, tak to jsem moc ráda, že jsem ti usnadnila rozhodování. Plánuji do budoucna více článků o Avon kosmetice, protože jí mám ráda a dost produktů si v posledních týdnech objednávám. :)

      Vymazat
  5. mám tiež 4 rôzne odtiene, celkom vysušujú a niektoré majú príliš veľa trblietok, ale sú super, keď chcem vyskúšať nejakú farbu napríklad fialovú alebo oranžovú či mi svedčí a na základe toho si potom kúpim podobný odtieň drahšieho rúžu :) ale super sú aj napríklad na bežný deň do školy, keď si nechcem nejak extra dávať pozor, či je rúž stále na svojom mieste :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třpytky jsou jediným problémem. Ale jinak s tebou souhlasím. Také je ráda nosím do školy. :)

      Vymazat
  6. Já z Avonu nic nemám, ale nejvíce se mi líbí odstín Amethyst.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. No odstíny jsou nádherné, hlavně passion a neon orchid;)

    OdpovědětVymazat
  8. Rtěnky od Avonu jsem nezkoušela, ale nejvíce se mi zamlouvá passion :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že zrovna tobě by tento odstín i velice slušel. :)

      Vymazat
  9. Líbí se mi všechny odstíny, kromě 4 :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já kosmetice z Avonu také moc neholduju, ale ty rtěnky vypadají skvěle, hlavně ta pigmentace mě překvapila :)

    OdpovědětVymazat
  11. přemýšlela jsem o nich, passion se mi moc líbí :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Ten pink holiday je veľmi pekný :-)

    http://suesanqa7.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Jsou to krásné odstíny ♥, mám ráda Avon. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Páni, ta fialová. Jednou bych si měla takovou barvu zkusit, jak bych v ní vypadala.

    OdpovědětVymazat
  15. Všechny odstíny vypadají moc hezky :-) S rtěnkami od Avonu zkušenosti nemám, ale mám ráda takové krémové :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost.
Mějte krásný den. :-)
Veronika