Moje aktuální vlasová péče (2015)

Krásný den, milé čtenářky.

Dlouhou dobu jsem přemýšlela nad tím, že bych ráda napsala článek na téma "vlasy". Nakonec jsem se rozhodla přiblížit vám v dnešním článku svojí aktuální vlasovou péči a přípravky, které nejčastěji a nejraději na vlasy používám.

Produktů, které na vlasy používám není mnoho a pravidelně je obměňuji. Svého času jsem se opakovaně vracela pouze k jedinému produktu, kterým byl šampón od Yves Rocher s chinovníkem pro kaštanové vlasy. Bohužel tento šampón se již nevyrábí, a tak zkouším neustále nové.
Každý z produktů, který vám dnes představím se dá sehnat v českých drogeriích a není cenově nijak drahý. Pokud se nepletu, každý produkt se řádově vejde do 200 Kč. 
Nejprve bych začala produkty, které na vlasy používám opravdu ojediněle. Zařadila bych mezi ně nejrůznější spreje, tužidla, laky a ochrany před horkem. Běžně si vlasy pouze umyji (myji si vlasy každý den), nechám je proschnout, pak je rozčešu a vyrážím ven. Čas od času použiji kulmu, nebo žehličku. Co se týče fénu, ten používám pouze když si jdu zaplavat do bazénu, jinak nechávám vlasy přirozeně uschnout. Proto i přípravky, které jsou primárně určené na styling používám minimálně. Přesto jich doma několik mám a jsem s nimi spokojená. 
Free style constructor spray od Lybar patří mezi mé oblíbené produkty. Bohužel se již nevyrábí, a tak budu muset najít jinou náhradu se kterou dokáži čerstvě umyté vlasy vytvarovat a dodat jim požadovanou strukturu během pár minut.
Hot&Smooth od L'Oréal je dle mého nejlepším pomocníkem, pokud chcete zafixovat své vlny a zároveň si vlasy ochránit před horkem při samotném procesu natáčení kulmou nebo žehličkou. 
Tužidlo na vlasy je jediným produktem, který použiji tak 2x během půl roku. Proto nepotřebuji žádný extra a vystačím si s obyčejným tužidlem Isana Hair, který je k dostání v drogerii Rossmann za pár korun. 
Lak na vlasy je poměrně důležitý, alespoň někdy ho využijeme každá. Čas od času nezkrotí neposedné vlasy nic jiného, než gel nebo lak. Já jsem si oblíbila Extra stark od Baley, který používám již více než 2 roky a jsem s ním spokojená. Vlasy se nelepí a vydrží celý den.
Mým nejnovějším pomocníkem je Panthenol+Keratin tekuté vlasy od Bione Cosmetics. Jak víte, mám Bione velmi ráda, a proto jsem neváhala a vsadila i na jejich vlasovou péči. Produkt zatím používám krátce, ale jsem z něj nadšená. Brzy se o něm dozvíte více.
Hřeben nebo kartáč? Já mám raději klasické kartáče. Před pár lety jsem i já vsadila na Tangle Teezer a zvykla si na něj. Nevyhovuje mi sice 100%, ale oceňuji jeho kompaktnost a v mém případě i motiv s ovečkami Shaun, který miluji. Raději mám obyčejné kartáče a nejčastěji používám tento malý růžový kartáč Opia, který mám z Primarku.
Když jsem narazila na internetu na produkty Macadamia oil, byla jsem nadšená. Značku jsem znala pouze skrze tělové másla, která jsem si zamilovala díky jejich vůni. Neváhala jsem a objednala jsem si také šampón a masku na vlasy. Maska je úžasná, stejně jako tělová másla. Šampon mě ale neoslovil, jelikož vůbec nepění a po jeho použití mám pocit, že mi s vlasy neudělal zhola nic.
Produkty z řady Balea jsme vyzkoušely snad každá. Já mám hnědé vlasy, a proto se opakovaně vracím k této řadě pro kaštanové vlasy. S tímto balzámem jsem spokojená a pravidelně jím vyživuji konečky vlasů.
Suché šampony jsou téma, které je v posledních týdnech na netu velmi často rozebírané. I já jsem zastáncem suchého šamponu Batiste, a to zejména tohoto s vůní třešní.
Šamponů jsem vyzkoušela desítky. Můj nejmilejší se již nevyrábí, a tak neustále hledám ten "jeden" dokonalý, který by ho zastoupil. Tento od L'Oréal Fibralogy si zatím vede vcelku obstojně. Nejen že vlasy krásně umyje, ale také bohatě pění a vlasy zanechává lesklé, voňavé a hebké ještě dlouho po umytí.
Když jsem si před nedávnem pořídila svoje první balení Kokosového oleje, byla jsem zvědavá na jeho všestranné využití. Zkusila jsem jej na vaše rady použít i jako vyživující masku na vlasy a musím vám poděkovat. Je to vážně malý voňavý zázrak.

Závěrem bych ještě ráda dodala, že mé vlasy jsou již několik let pravidelně barvené. Již od střední školy používám barvy na vlasy značky Palette Intesive color cream. V počítači jsem našla několik fotek, které ukazují veškeré změny, které mé vlasy potkaly za poslední rok a půl.

Barvy jsem střídaly od černočervené, černomodré, přes zářivý kaštan, až po aktuální tmavou čokoládu. Mé vlasy jsou nyní kratší délky (na ramena), a přesto si nemyslím, že by byly barvením zničené. Vlasy mám sice jemné, přesto nelámavé a tak není třeba věnovat jim větší péči, než jim věnuji doteď.

Byla bych moc ráda, kdyby jste se se mnou v komentářích podělily o vaši aktuální vlasovou péči vy. 
Jaké produkty a přípravky jsou vašimi nejoblíbenějšími? :)
Krásný den,
Veronica.


9 komentářů:

  1. Tyjo, ty toho teda máš :D Normálně se teď stydím, protože já si vystačí se šampony a kondicionery od Aussie. A potom jen kartáč Tangle Teezer a to je asi všechno. Občas použiji lak na vlasy, ale to není moc často. Jinak vůbec nepoužívám spreje, tužidla a nevím, co ještě :D Vlasy jsem si kdysi barvila, ale teď jsem to omezila na jednou ročně. Naposled jsem se barvila prosinec 2014, ale vypadá to tak, že letos se na barvení asi vykašlu :)

    DM Soví Hrneček

    OdpovědětVymazat
  2. Tento typ článku jsem taky někdy v létě psala, teď je ta péče zase jiná :) Díky výzvě přes Blogerky mi přišla řada s aktivačním šamponem a obnovujícím kondicionérem od Revitalonu (článek budu mít příští týden) a ty mi teda na vlasy moc vyhovují.
    Většinu Tvých používaných produktů znám, ale ozkoušené je nemám. Jen ten sprej na ochranu před teplem od Lorealu, ale ten mi ty vlasy nějak zatěžoval a slepoval

    OdpovědětVymazat
  3. Jů, ve spoustě se s tebou shoduji. Kokosový olej mi vlasy asi nejvíc uzdravil, udělala jsem jednou intenzivní zábal a nechala to na hlavě pár hodin, od té doby jsou vlasy jako vyměněné už pár měsíců. Poslední měsíce mě při každém mytí udivuje šampon a balzám Balea a stále nemůžu uvěřit tomu, že zrovna to nejlevnější, co jsem za poslední roky na vlasy měla, dělá tak hezké vlasy (mám ten Pro dlouhé a namáhané vlasy). Bez Batistu si to už neumím představit. Používám ho měsíc :))) Ale dostala jsem teď k narozkám ten XXL Volume, a jelikož mám vlasy jinak úplně rovné (a splihlé), po 4-5 střicích Batiste je mám jak modelka ze žurnálu :D Zázrak!!! Macademia Oil se mi strašně líbil těmi obaly, teď už aspoň vím, že do něj raději investovat nebudu. Jinak z laků mi vyhovují Tafty, víc než Balea, po té mě svědila hlava. :)

    OdpovědětVymazat
  4. ... PS: A zapomněla jsem napsat, že teď se mi tvoje vlasy moc líbí, víc než dřív, máš je na pohled krásné a zdravé. Vždycky, když na mě někde vyskočí tvoje ikonka, tak je obdivuji. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, takových věcí! Když se nad tím zamyslím, tak jich taky mám dost, vždycky mi to dojde až u článků jiných blogerek :D Jedinou stejnou věc, kterou používáme obě, je kokosový olej. Oleje miluju a bez nich si péči o vlasy už neumím představit. Používám teď přírodní šampony na vlasy a postupně se snažím zlikvidovat i chemie, ještě mám něco o Pantene, Fanola a Balea.

    OdpovědětVymazat
  6. kokosový olej je skvelý pomocník ! :) pekný článok :)

    OdpovědětVymazat
  7. Wau, používáš toho opravdu hodně :) Já používám akorát šampon, který mám snad pokaždé jiný, ale nejraději mám od schwarzkopf. Občas si dám nějakou masku nebo sérum a olejíček na konečky. Batiste a tangle teezer chci taky už dlouho vyzkoušet. :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  8. Shodujeme se jen v kokosovém oleji, který je u mně doma stálice a pak jsem měla lak Balea, ten taky nebyl špatný. A samozřejmě Tangle Teezer, bez toho už bych se neučesala:-) Jinak máme podobnou péči, jen to tužidlo nepoužívám vůbec.

    OdpovědětVymazat
  9. Ja som vyskúšala hocičo, aj oleje aj masky, ale vlasy sa mi stále rozštiepujú a lámu. Ešte chcem skúsim Macadamiu, masku a olej na končeky, tak uvidím, či mi to pomôže :).
    Súťaž o Syoss color refresher

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost.
Mějte krásný den. :-)
Veronika