Rudá kráska - Maybelline Fini Matte lipstick

Krásný den, milé čtenářky.

Dle statistik návštěvnosti zjišťuji, že mezi vaše nejoblíbenější články patří recenze rtěnek. Stejně jako mnoho z vás, i já rtěnky miluji, a tak bych vám dnes ráda představila nejnovější Maybelline Color Sensational Fini Mat lipstick v odstínu 965 Siren in scarlet.

Při poslední návštěvě DM drogerie jsem narazila na tyto nové matné rtěnky, které měly v celkem třech odstínech. Později jsem se dívala na internet a našla je v celkem šesti odstínech, z nichž tři jsem u nás nikde zatím neviděla. Bohužel vám nepovím ani čísla odstínů, jelikož např. můj 965 je ve světě označený jako 690.

Před nějakou dobou jsem si dala nákupní stopku a řekla jsem si, že si již nebudu kupovat rudé rtěnky, kterých mám doma dost. Téhle krásce ale nešlo odolat. Co myslíte?

Rtěnky color sensational mám celkem ráda, ale za rtěnky je úplně nepovažuji. Nemají jednu zásadní vlastnost, a to je výdrž. Ani tyhle nové fini matte nejsou s výdrží přítelkyně, ale přesto stojí za povšimnutí. Už jen kvůli tomu krásnému odstínu, který je naprosto dokonalý jsem ji prostě musela jít. Pokud jste četli mé starší články, tak víte, že jsem dlouhou dobu hledala svojí božskou a tu jedinou rudou rtěnku. Našla jsem jí v Dermacolu longlasting lipstick v odstínu 07. Ovšem tahle kráska jí šlape svým odstínem na paty. Přesně takhle si představuji dokonalou rudou rtěnku femme fatale. A to, že má matný finish? To je jen příjemný bonus navíc.



Rtěnka má klasický obal, stejně jako všechny ostatní color sensational. Mně osobně se nelíbí, ale vkus máme každá jiný. Co se mi ale poměrně líbí je barva tubusu, která je u rtěnek velmi netradiční.
Rtěnka je na rtech velmi příjemná, a to i přesto že je matná. Upřímně bych neřekla, že je 100% matná, protože na rtech působí lehce krémově. Možná právě díky tomu nejsou rty vysušené, ale právě naopak.
Dle fotek také vidíte, že ani výsledný finish není úplně matný. Na mě působí výsledný finish spíše lehce saténově, nežli matně. Přesto se mi líbí.
Rtěnka nezalézá do vrásek, ani je nezvýrazňuje. Neslévá se a nerozpíjí se. Pokud nepijete a nejíte, pak se ani neobtiskává. Jenže...
Jíme a pijeme všichni, a tato rtěnka bohužel nemá žádnou výdrž. Po prvním napití je dole  a zbudou jen kontury rtů. A co si budeme povídat, u rudých rtěnek je to kámen úrazu. Nikdo nechce vypadat jako klaun. Takže je třeba mít ji neustále v kabelce a neustále si rty hlídat a rtěnku opravovat.

Vzhledem k tomu, že je dražší, než jiné drogerkové rtěnky (v akci za 120,- jinak kolem 189,-), které tu výdrž mají, nehodnotím ji úplně kladně. Má sice krásnou barvu, je na rtech příjemná a také velice hezky voní, ale přesto se chová spíše jako intenzivně pigmentovaný balzám, a to já u rtěnky nevyhledávám.
Pokud ale chcete fini matte vyzkoušet, pak se spíše podívejte po narůžovělém odstínu, který nebude vyžadovat tolik kontroly během dne. :)
Máte s Fini Matte zkušenosti?

Krásný den,
Veronica. 

14 komentářů:

  1. Hezká červená, ale z fotek mi přijde i trošku do oranžova a já mám radši takovou tu teplejší červenou nebo nevím, jak bych to popsala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tě chápu, Veru. :) Když na ty fotky koukám, tak máš pravdu, ale myslím že je to i tím špatným světlem.

      Vymazat
  2. Ježiš, ta je nádherná :) Ale asi bych si na tak výrazný odstín netroufla :D

    Astor Perfect Stay 24H & Catrice Camouflage Cream

    OdpovědětVymazat
  3. Krááásna farba :) škoda ten výdrže. To že nie je celkom matná ,by som jej ešte odpustila, ale ja si riadne potrpím na výdrž, nebaví ma celý deň dávať pozor na rúž a stále ho opravovať :)
    Súťaž o Syoss color refresher

    OdpovědětVymazat
  4. Ta červená je moc pěkná! Já mám z téhle řady dva odstíny - korálovku a růžovku a jsou moc fajn. Souhlasím s tebou, že nejsou úplně matné, spíš saténové a na rty se nanáší snadno jako krémovky.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  5. Ten je nááádheernýýý. Milujem takéto výrazné farby a najmä červenú :)


    Blog by Katy aktuálne i s GIVEAWAY o sadu na bielenie zubov

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je bajecny odstin, ale odvahu teda na ni asi mit nebudu.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  7. Barva je krásná, ale kvalitu jsem čekala lepší. Používám teď matnou od jordana, která stála 25 Kč (jinak bez akce 50) a hned na první použití jsem viděla ten rozdíl. Proto bych za ně těch 120 nedala, i když mě nejdřív lákaly. Ale zkusila jsem na testeru a přesně jak říkáš, pigmentace docela slabá a matný finiš jsem také moc neviděla.
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasná barva♥ Já žádnou fini matte nemám a přiznám se, že jsem si jich v drogerii ani nevšimla :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná barvička. Já mám raději růžovější odstíny a vyhledávám lesklejší rtěnky. Škoda té výdrže, mít jen konturku je docela nepříjemné.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá skvěle, ale já teď asi spíš kouknu po nějaké s delší výdrží :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost.
Mějte krásný den. :-)
Veronika