Výhra s TETA drogerie - mega recenze kosmetické značky Ellie

Krásný den, milé čtenářky.

Na konci měsíce března jsem se na facebookových stránkách drogerie TETA účastnila soutěže "Kdo by mohla být Ellie". Svým příspěvkem jsem porotu zaujala a získala tak od kanceláře TETA možnost zrecenzovat balíček kosmetické značky Ellie. 

Dnes je tomu více jak měsíc co jsem pro vás poctivě všechny výrobky testovala, a tak nastal nejvyšší čas, abych se s vámi o výsledcích testování podělila.

Nejprve něco málo o značce Ellie. Tato značka se vyznačuje řadou pleťové kosmetiky, která nahrazuje bývalé značky pečující kosmetiky Ellie a Helios Herb. Všechny výrobky nové řady jsou vyrobeny v nejmodernějších provozech certifikovaných pro výrobu léčiv a medicínských přípravků v České republice.
Filosofií této značky jsou 4 jednoduché kroky, které vedou ke zdravé pleti.
1) Čištění pleti
2) Tonizace pleti
3) Péče o pleť
4) Speciální péče
Ellie nabízí celkem 6 řad pečující kosmetiky: 
1) Výživou péči pro suchou a citlivou pleť
2) Hydratační péči pro normální a smíšenou pleť
3) Regenerační péči pro všechny typy pleti
4) Řadu proti vráskám Q10
5) Antibakteriální péči pro problematickou pleť
6) Antibakteriální dekorativní péči pro problematickou pleť

Ve svém výherním balíčku jsem objevila kompletní Výživnou péči pro suchou a citlivou pleť, což je přesně ta řada, po které bych se v drogerii dívala primárně, protože do této kategorie spadám. Jsem proto velice ráda, že jsem ji vyhrála. Celá tato řada se vyznačuje kombinací mandlového oleje, oleje z šípkových růží, vitaminu E a panthenolu. 
Celá filosofie krásné pleti spočívá ve 4 krocích, a tak i můj balíček čítal dohromady 4 výrobky:
1) Vyživující pleťové mléko (200 ml)
2) Vyživující pleťovou vodu (200 ml)
3) Vyživující denní krém (50 ml)
4) Vyživující pleťovou masku (2 x 8 ml)

Krok 1: VYŽIVUJÍCÍ PLEŤOVÉ MLÉKO

Mléko je určené pro čištění suché a citlivé pleti => používání 2 x denně (ráno a večer), nanesení pomocí vatového tamponku na celý obličej (mimo oblast očí). Během měsíce používání jsem občas ranní krok 1 vynechala, a místo toho se více soustředila na tonizaci pleti a večerní odlíčení makeupu. Přesto rozhodně nedoporučuji krok 1 vynechávat, a naopak soustředit se na pravidelní používání. 
Mléko je bílé barvy a má hutnou konzistenci, přesto se snadno a lehce se roztírá - bez problému se do pleti zapracuje. Dá se s ním pracovat i bez použití tamponku, stačí zapracovat prsty. Díky poměrně lehké konzistenci se mléko krásně vstřebává a jeho hutnější skladba se do pleti krásně "zavrtá" a vyživuje. Rozhodně jsem netrpěla dojmem, že by si mléko na tváři "sedlo" a drželo se zuby nehty. Po dvou minutkách jsem vůbec netušila, že jsem se před chviličkou namazala. Vstřebávání je průměrné, záleží na tom, kolik mléka použijete (na celý obličej stačí trochu větší kapička cca o průměru desetikoruny).  Jako pozitivum vnímám také to, že mléko nijak nelepí. Co se mi jeví obecně jako menší mínus je poměrně silná parfemace, u které já osobně cítím nejvíce právě šipkové růže. Nejsem přílišný nadšenec růží, a tak bych preferovala spíše vůni těch mandlových ořechů. Tak jako tak, po pár minutách se vůně ztratí a vše je bez problémů. Přichází na řadu další krok.

Krok 2: VYŽIVUJÍCÍ PLEŤOVÁ VODA

Vyživující voda je určena pro dočištění suché a citlivé pleti => použití 2 x denně (ráno a večer), aplikace pomocí vatového tamponku na celý obličej (mimo okolí očí). Pravidelné tonizování pleti vede k odstranění nežádoucích nečistot a odolnější pleti vůči vnějším vlivům.
Pleťová voda má čirou barvu a konzistence je tekutá (samozřejmě, je to voda). Proto pozor při aplikaci. Stačí opravdu jeden navlhčený tamponek a bez problému se s ním dá vyčistit celý obličej. Na rozdíl od mléka se voda mnohem rychleji vstřebá a parfemace není tak silná, jako u předešlého kroku. 




Krok 3: VYŽIVUJÍCÍ DENNÍ KRÉM

Krém je určený pro všechny věkové kategorie => použití 1 x denně (ideálně po probuzení). Denní krém je předposlední fázi kompletní péče. Aby byl krém opravdu užitečný, je lepší jej aplikovat pomocí krouživých pohybů (takhle se lépe do pleti zapracuje). 
Krém má středně hutnou konzistenci. Rozhodně je řidší, než pleťové mléko - barva je rovněž bílá. Ovšem oproti mléku jsem měla trochu problémy se zapracováním krému do pleti. Chvilku mi trvalo, než jsem odhadla to správní množství. Při použití více krému mi začal na tvářích řekněme "lehce pěnit". Jakmile jsem vychytala správné množství, problém byl fuč a hned se mi s krémem lépe pracovalo. Větší množství je opravdu těžší rovnoměrně do pleti zapracovat. Krém se jinak chová téměř stejně jako pleťové mléko. Schne přibližně stejně dlouhou dobu 1 - 2 minuty. Je stejně silně parfemovaný a po vstřebání nelepí.

Krok 4: VYŽIVUJÍCÍ PLEŤOVÁ MASKA

Posledním krokem k dokonale vyživené pleti je maska. Maska mi dorazila ve formě dvou kusů (každý 4 ml), což odpovídá přibližně 4 použitím. Masku jsem tudíž nepoužívala pravidelně každý den, ale pouze 2x týdně, což je doporučená péče. Mně tato dvě balení vydržela na cca 8 použití.
Maska je skvělá, jsem s ní opravdu spokojená a určitě si zajdu v nejbližší době koupit další. Stejně jako masky z DM drogerie od značky Balea, i tato vytvoří na pleti lehký filtr, který by se měl cca po 10 minutách opláchnout vlažnou vodou. Na tváři je příjemná, nijak se nedrolí, ani neopadává a po opláchnutí je pleť krásně jemná a hladká. 







Po měsíčním pravidelném používání jsem zaznamenala rozdíl, a to především v oblasti kolem nosu a na bradě. Právě v těchto místech jsem mívala pleť nejsušší a poměrně často se mi na těchto místech kůže loupala. Po používání se mi pleť výrazně zlepšila a ani jednou jsem se s tímto problémem nesetkala. Celkově byla má pleť jemnější na dotyk (a to i během dne). Prakticky ihned po použití jsem měla pocit, že mám pleť vypnutější a elastičtější. Rozhodně jsem nabila dojmu, že tato řada "něco dělá". Neměla jsem pocit, že bych se namazala a pak jen čekala, zda se něco stane, nebo nestane. Menší mínus je u mě rozhodně přílišná parfemace (šípkové růže), ale to je drobnost, kterou prominu, protože jinak jsem s výrobky velice spokojena. Jelikož trpím atopickým ekzémem, můžu s nejčistším svědomím Ellie doporučit i těm z vás, které mají stejné kožní problémy. 

Závěrem bych ráda vyzdvihla design značky Ellie. Velice se mi líbí zvláště u této řady, která je stylizována v barvách bílé a světle růžové. Celá koncepce řady pro suchou a citlivou pleť je "jemná, svěží a dívčí". Palec nahoru za balení pleťového krému (krok 3), který je v plastikovém průhledném kelímku, který imituje sklo (což se mi velice líbí). Balení na mě působí čistě a velice žensky (v jednoduchosti je přeci krása. :)

Znáte tuto značku? Které výrobky Ellie máte nejraději? Určitě mi dejte v komentářích vědět. :)
Krásný den,
V.

24 komentářů:

  1. Já jsem nic od této značky zatím nevyzkoušela, ale musím říct, že vypadá dobře :)

    http://sweetelis.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nebudeš mít problémy se silnou vůní právě těch růží, pak ji určitě zkus. Je cenově dostupná. :)

      Vymazat
  2. Značku nepoznám, ale produkty vypadají hezky. Líbí se mi i balení. Nejvíce mě zaujalo pleťové mléko. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti balení líbí, stejně jako mně. Sice vypadá trochu "retro", ale to mi právě vůbec nevadí. :)

      Vymazat
  3. Já jsem na tuhle značku koukala v drogérce, ale bála jsem se :-D Zaujala mě micelární voda, kterou tady ale bohužel nemáš... no, možná ji i tak prubnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také nerada zkouším nové značky, ale spíš kvůli problémům s ekzémem. Nikdy nevím, jak budu reagovat. Až na tu parfemaci mi řada vyhovuje, takže by snad ani micelárka neměla být odlišná. Zatím je každý výrobek kvalitou srovnatelný, tak snad se to nebude lišit kus o kusu. :)

      Vymazat
  4. Já jsem si pořídila minulý měsíc tu čistící vodu a každý den přemýšlím, jestli ji mám hodit do koše. Připadá mi tak přehnaně aromatická, moc růžové vody nemusím, tady ta růže je až moc cítit a tak si tedy neumím ani představit, jak hrozné by pro mě bylo mléko, když píšeš, že voda je aromatická míň. Ani mi nevyhovuje co do funkčnosti, jsem zvyklá na micerálky, které mi bez problémů odlíčí i oční make-up (např. od dermacolu s mořskými řasami). No a další věc, mně se právě vůbec nelíbí design této kosmetiky Ellie :( Přestože ho letos měnili za nový, tak mně tohle připadá jak 25 let starý design :((( To už se mi víc líbí voda od Cien z Lidlu, která je kvalitou to samé, co Ellie, ale má podle mě hezčí obal včetně pumpičky ve víčku (jako Bioderma). U této Ellie podle mě udělali i velkou dírku, takže mi vody vyteče na tampon vždy víc, než chci. Takže za mě je to bohužel zklamání. Koupila jsem si to proto, že mám jinak drogerii Teta fakt nejradši a chtěla jsem tedy začít používat i jejich značku, ale myslím, že další věci Ellie nakoupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, že vůně je opravdu silná. Já jsem si trošku zvykla na vůni růží po tom, co jsem vyzkoušela růžovou kosmetiku z Bulharska, ale přesto je to opravdu hodně aromatické.
      Tvůj komentář je konstruktivní a určitě s tebou i u pár věcí souhlasím, přesto je škoda, že ti značka nesedla. Ale tak nesedne všechno každému. :) Já jsem zatím nezkoušela Cien, ale jak píšeš, možná by bylo zajímavé udělat srovnání těchto dvou značek, když jsou si podobné. :)

      Vymazat
    2. Je fakt, že k bulharské kosmetice vůně růží patří :) Já růže jako kytky miluju, ale v kosmetice se to změnilo, když jsem asi před 2 lety začala používat růžové vody, až se mi jedna od Saloosu zkazila a nechutně pak smrděla. Navíc jsem z té vůně párkrát dostala migrénu (chvíli mi trvalo, než jsem v tom našla souvislost), takže mi připadá, že od té doby se této vůni moje podvědomí brání. Ale to je na té kosmetice to krásné, že každému vyhovuje něco jiného. Na té od Cien oceňuji ten obal, asi si do něj pak budu lít jiné micerálky, protože to pumpování přímo do tamponku mě baví :)))

      Vymazat
    3. Já právě na ty květinové vůně nikdy moc nebyla. :) A s migrénami jsem se u některých silnějších vůní také setkala. Ovšem ta růžová kosmetika z Bulharska mi spíše připomíná klasickou vůni růží přímo v květinářství, takovou tu svěží a čistou. Ale tahle Ellie je vtíravější možná tím, že je v kombinaci s dalšími složkami.
      Každopádně o Cien slýchám v poslední době čím dál častěji a pořád jsem se po ní nekoukla, a to mám Lidl kousek od bydliště. Budu to muset napravit, abych byla v obraze. Zkusím min. tu vodu, o které mluvíš. :)

      Vymazat
  5. Tuhle značku vůbec neznám, ale produkty nevypadají špatně, suchá pleť mě taky pořád zlobí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za zkoušku stojí. Já jsem asi nejspokojenější s tím denním krémem. :)

      Vymazat
  6. Značku znám, měla jsem od nich i pleťovou vodu, ale nemohla jsem se přenést před jeho parfemaci.. :(

    Zvu tě na blog :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-fialova.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak koukám, že parfemace bude obecným problémem u většiny lidí. :/

      Vymazat
  7. Myslím, že jsem si v Tetě této značky všimla, ale nijak více jsem ji nezkoumala, taky už Tetu nějakou tu dobu nenavštěvuji. Ale parádně propracovaný článek a skvělá výhra teda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jakým drogerií dáváš přednost? :)
      Děkuji ti. :)

      Vymazat
  8. Zatím jsem o této značce jen slyšela, celkem se bojím testovat nové věci, ale vzhledově vypadá celkem fajn :)

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem od Ellie vyzkoušela tělový krém, který byl výborný. :-) Nedávno jsem si také koupila micelární vodu, která mi bohužel vůbec nevyhovovala. Na pleti lepila a vůbec neodličovala. :-(
    Denisa
    SVĚT KOSMETIKY

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá opravdu skvěle, vůbec tuto značku neznám. něco asi vyzkoušm, jen se bojím silné vůně :)
    PS: U mě na blogu zrovna probíhá GIVEAWAY, tak budu moc ráda, když se zapojíš!:)
    www.lovies47.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Jo tato drogerka je skvělá. Já jsem strašně moc spokojená i s www.katalogdrogerie.cz , v klidu si můžu vybrat co si koupím, nakupuju v akční nabídce a celkově jsem s klubem registrací spokojená. www.r-club.webnode.cz Hrozně moc mi tyto stránky pomohly, překvapila mě rychlost dodání. Navíc u větší objednávky zaplatí poštovné za Vás.

    OdpovědětVymazat
  12. Mi ta vůně růže vůbec nevadí. Naopak je to velmi příjemná vůně :-)

    OdpovědětVymazat
  13. A jak by se měla dávat ta vyživující voda na to vyživující mléko? Děkuji za odpověď ��

    OdpovědětVymazat
  14. Maska od ellie,ale jiný než je tu změněna mě štípe. Je to účel,nebo závada? Děkuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost.
Mějte krásný den. :-)
Veronika