Recenze: Deep cleansing clay face mask (Avon)

Krásný den, milé čtenářky.

Péče o pleť je důležitá, a tak by v žádné koupelně neměl chybět kvalitní arzenál pleťových produktů. Dnes bych vám ráda představila Hluboce čistící jílovou pleťovou masku s cedrem a eukalyptem z ruských lázní baňa.
Masku s jílem jsem objednávala z Avonu a jak jsem s ní spokojená si můžete přečíst v dnešním článku.
Dlouhou dobu jsem sháněla buď kvalitní slupovací masku, nebo masku, která bude "jedovatě barevná". Mám ráda, když má maska barvu nebo pořádnou texturu. Mám pak lepší pocit, že "něco dělá" a hlavně je pak větší legrace chodit po bytě 15 minut se zeleným obličejem, než bez něj. :)
Jílovou masku jsem si vybrala, protože čistí póry do hloubky a obnovuje pleť. Navíc voní krásně po eukalyptu, a to krásně pleť zrelaxuje.

Masku používám přesně dle návodu, a to již více jak měsíc. Občas jsem ji použila 2x do týdne, a to především v dobách, kdy byly venku ty velké teplotní mínusové výkyvy.
Maska má příjemnou texturu. Není ani příliš tekutá, ani příliš hutná. Je tak akorát, aby se krásně dala na pleti rovnoměrně rozetřít. Není nutné používat nijak zvlášť velké množství, a tak toto balení, které má 75 ml vydrží poměrně dlouhou dobu.
Jakmile se maska rozetře na obličej, přichází ta nejlepší část - postupné zbarvování. Maska je totiž zelená, ale přibližně po 2 minutách na pleti začne barvu měnit a postupně začne bělet. Po doporučovaných 5 minutách je již zcela bílá. Během čekání na smytí cítím, jak se pleť vypíná a jak pracuje. Maska stáhne pleť opravdu pečlivě, což nejvíce cítím při mluvení v oblasti kolem úst a nosu.
Maska jde perfektně smýt odličovacími tamponky. Já raději používám ty větší, protože spotřeba pak není tak vysoká (stačí 2 kusy). Masku smývám vlažnou vodou a během 15 vteřin ji mám dole.
Obličej pak jen celý znovu opláchnu a vysuším ručníkem. Na dotyk je pleť jemná, hladká a vypnutá. Nemám však pocit, že by byla hydratovaná. Ostatně tato maska ani hydrataci neslibuje. :) Poté si obličej namažu buď pleťovým krémem nebo kokosovým olejem a hned mám lepší pocit, že jsem pro svojí pleť něco udělala.

Masky od Avonu nejsou vůbec špatné. Avon nabízí spoustu řad, takže si určitě vybere každý ať už má jakoukoliv pleť. Nutno dodat, že já mám pleť citlivou a suchou a tato jílová maska mi vyhovuje. Podle mého je vhodná na všechny typy pleti, i když se to na obalu nepíše. :)
Při ceně cca 80 Kč je to rozhodně dobrý produkt, který můžu doporučit k vyzkoušení.

Používáte nějakou masku od Avonu? Případě jaké jsou vaše oblíbené oplachovací či slupovací masky?
Podělte se se mnou o své typy v komentářích. :)
Krásný den,
Veronica.


5 komentářů:

  1. Po tejto maske sa obzerám v katalógu už dlho, ale preferuj skôr masky, ktoré sú zlupujúce! Ale musí nádherne voňať:)
    Pozývam ťa na môj blog, kde do polnoci prebieha moja novoročná giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    OdpovědětVymazat
  2. Já doma momentálně nemám masku snad žádnou, ale používám velmi často peeling, právě z Avonu a jsem s jí moc spokojená :) Téhle masky jsem si tam ani nevšimla, ale vypadá skvělě! :) Děkuji za tip! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá naozaj veľmi zaujímavo

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  4. Ja planuji vyzkouset zeleny jil od Saloos a nedavno jsem vyzkousela vyzivujici masku od znacky Ellie z Tety a ta taky nebyla vubec spatna :)

    OdpovědětVymazat
  5. Veru, zrovna 2 masky od Avonu mám doma a právě taky z řady Planet Spa. Jedna je slupovací revitalizační a druhá hydratační s olivovým olejem :). Používám je taky ráda

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost.
Mějte krásný den. :-)
Veronika