Paletka 120 očních stínů z Ebay

Krásný den, milé čtenářky.

Dnes vám přináším další ze série recenzí kosmetiky z Ebay. Po paletce tvářenek a paletce korektorů, se dnes podíváme pro změnu na paletku očních stínů.

Paletku jsem objednávala již před delší dobou a při hledání jsem pokukovala spíše po barevnější variantě, která by se hodila na různé tutoriály (halloween atd.). Volba nakonec padla na paletku, která obsahuje celkem 120 očních stínů.

S objednávkou problém nebyl. Vše dorazilo v pořádku - stíny byly bez poškození. Cena paletky se tuším pohybovala kolem 170 Kč. Odkaz na prodejce jsem již nedohledala, ale při zadání makeup eyeshadow pallete, vám ebay najde mnoho podobných, či stejných paletek.

Paletka jako taková má vcelku malé rozměry. Je menší než moje geometrická paletka od Elf. Tvořena je dvěma patry, z nich každé obsahuje po 60 očních stínech. Horní patro se dá z paletky volně vyndavat a zandavat.
Stíny jsou pak seskupeny dle barev do jednotlivých řad. Dále se v paletce objevují jak matné, tak třpytivé stíny. Těch matných je zde překvapivě více.
 Pokud se podíváme na první arch, tak ze 60 stínů se zde objevují odstíny modré, zelené, žluté a oranžové. Převážně jsou to barvičky teplejších odstínů. 6 stínů je zde také nakombinováno do barevného ombré přechodu. Z 60 stínů se v tomto archu objevuje celkem 15 třpytivých stínů a 45 matných.
V reálu vypadá, že třpytivých stínů bude více, ale realita je trochu někde jinde.
V druhém archu se objevují odstíny bílé, zelené, modré, fialové, růžové, červené a hnědé. Zde je celkem 18 třpytivých stínů a 42 matných. Opět je tu stejný problém s určením finishe, jelikož každý stín se jinak tváří v paletce a jinak vypadá na víčku.


Veškeré stíny jsou poměrně tuhé a prášivé. Nepráší sice tolik, ale s oklepáním štětce před nanesením na víčku se musí počítat.
Textura je zapečená a stíny se trochu hůře nabírají. Dají se však používat jak na sucho, tak na mokro. Pokud se použijí na mokro, tak se z nich dá dostat více pigmentace.
S pigmentací to totiž není žádná hitparáda. Obecně platí, že lépe pigmentované jsou třpytivé stíny a matné hůře. Platí to i zde. Vzhledem k tomu, že ze 120 stínů se dá pořádně použít tak třetina, je vlastně takhle velká paletka víceméně zbytečná.
Já osobně preferuji všechny odstíny zelené, protože barevná škála zelené mě v paletce vážně nadchla.
Bohužel ale stíny na víčku nevydrží příliš dlouho a po pár hodin začnou blednout a ztrácet se.
Je úplně jedno zda předtím použijte bázi, či nikoliv.



Musím tedy bohužel říct, že na rozdíl od paletky korektorů a tvářenek, které jsem již recenzovala ZDE a ZDE je tato velká paletka očních stínů s kvalitou na ostří nože. Za mě ji rozhodně nedoporučuji. 

Z Ebay mám i jiné paletky stínů, které byly levnější a jsem s nimi spokojená - o těch ale bude řeč zase jindy.
Tahle paletka očekávání nesplnila a její kvalita mě opravdu zklamala. Ze 120 stínů se jich příliš využít nedá, stíny práší, nejsou moc pigmentované a na víčku nevydrží.
Paletka je spíše "dětská". Možná pro slečny, které se teprve učí líčit. Mě si rozhodně nezískala.

Doufám, že negativní recenze vám na blogu nevadí. Čas od času je nutné přiblížit vám i produkty, které nejsou nejlepší. :)
Přeji vám krásný zbytek dne,
Veronica.

6 komentářů:

  1. Negativní recenze vůůůbec nevadí! Já je mám ráda, protože jednak šetří mou peněženku a druhak dodávají na autenticitě (všechno přeci není jen na růžovém obláčku). Nejdřív jsem si u paletky říkala waaaau, to je pecka, ale když koukám třeba na tu řadu růžových, které vypadají všechny stejně, tak bych z ní asi ani neměla radost. Jsem ráda za takovéhle recenze a odvážné nákupy (naštěstí ne moc drahé). Jen škoda, že ji nevyužiješ :(

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som si ju chcela kúpiť kvôli odtieňom a za tú cenu som si povedala ,že nejako pigmentáciu z nich vytrieskam :D. Ale asi radšej sa kuknem po iných paletkách z ebay :) Ale veľmi som ju chcela skúsiť ,no mám pocit ,že to budú vyhodené peniaze a paletku nebudem používať.

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  3. Tak táto paletka vyzerá naozaj úžasne a bola za viac ako super cenu :) Pigmentácia je taktiež veľmi super :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s 2ma GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  4. přiznám se, že na tuhle paletku jsem taky koukala, ale nevzala jsem ji. Důvod? Hodně mi připomínala paletku stínů, které jsem dostala asi k 10. narozeninám, abych dala pokoj s tím, že chci nějaká líčidla :D :D :D

    Děkuji za recenzi - vidím, že můj instinkt byl dobrý :)

    INKA blog

    Zvu tebe a tvé čtenářky na soutěž o kosmetiku MeMeMe

    OdpovědětVymazat
  5. Je to škoda. Přitom vypadá tak nádherně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Výborná recenzia. Ja som nad týmto typom paletky uvažovala kvôli rôznym maskám a šialeným líčeniam, ale škoda tej pigmentácie...

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost.
Mějte krásný den. :-)
Veronika