NOTD - Hrajeme si s písmenky

 Ahoj! :-)
Dnes tu mám pro vás další NOTD a tentokrát jsem si hrála s písmenky. GS Stars se mi na nehtech líbil, ale když jsem včera shlédla tutoriál na ytube -  newspaper neil art, bylo to jasné! To prostě musím zkusit taky. 
Takže jdeme na to...nehty s novinovým potiskem v 5 jednoduchých krocích. :-)


1) Nalakovat si nehty libovolným matným / lesklým lakem. Já jsem si vybrala Miss sporty Club bing colours v odstínu 23 a 30. Nanesla jsem obě barvičky ve 2 vrstvách, střídavě ob jeden nehet.

2) Mezitím, co vám lak zasychá si připravte alkohol min. 60%, se kterým budete dále pracovat. Ideální je např. Alpa nebo Francovka (tu má v lékárničce snad každý). Dále to bude chtít nějakou skleničku, misku nebo cokoliv kam alkohol nalijete a kde si budete nehty máčet.

3) Připravte si novinový papír, kde je text tisknutý klasickým inkoustem (MF, letáky Kaufland, Křížovky, Datart...). Časopisy a noviny s lesklým / křídovým novinovým papírem nepůjdou obtisknout. Předem si vyberte text nebo písmena, která se vám líbí.


4) Jakmile nehty zaschnout, namočte (jeden po jednom) nehet do alkoholu a poté přiložte vámi vybraný novinový text. Pořádně nehet stiskněte a poťupkáváním (dejte pozor, aby se vám text nepohnul a nerozmazal) text obtiskněte. Odstraňte text a první nehet je hotový. Opakujte.
Je možnost místo namáčení nehtů do alkoholu, zvolit vatový tampon, kterým si nehet potřete - to ale nedoporučuji, protože vatová vlákna se k tiskařské barvě přilepí.

5) Poslední krok je úplně jednoduchý. Na závěr si nehty přelakujte jakýmkoliv bezbarvým / krycím / fixačním lakem - text se zafixujte a bude krásně viditelný. Pokud nezafixujete a vystavíte nehty např. vodě, tak se vám už během prvního dne text rozmaže.
Nezapomeňte ani na závěrečnou péči. Já používám balzám od Baley - Kamille, který je skvělý na nehtové okolí.


Na ytube vidělo tento tutoriál více jak 11 mil. uživatelů. A ti z vás, co ho viděli ale nezkoušeli, pak ho určitě vyzkoušejte. Sama nejsem z těch šikovných jedincům, kterým jde od přírody lakování a neil art. Ale pomocí tohoto jednoduchého návodu to může zvládnou opravdu každý.
Koho by nebavila hrát si s písmenky? :-)

Dejte mi do komentářů určitě vědět, jestli jste tuhle novinovou metodu už zkoušeli nebo jestli vyzkoušíte.
Krásný den. :-)




4 komentáře:

  1. vypadá to moc hezky! až se budu nudit, vyzkouším :-)

    VELKÁ giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Já to znám trošku jednodušeji - po nalakování základní barvou na nehet přiložíš kousek novit a "poďubkáš" to vatou namočenou v alkoholu a opatrně sundáš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to tak taky zkoušela, jenže mi ne a ne jít ten inkoust dolů - nešlo to za boha obtisknout. :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost.
Mějte krásný den. :-)
Veronika