La Roche-Posay - Lipikar Baume Ap

Krásný den, milé čtenářky.

Dnes jsem si pro vás připravila po delší době samostatnou recenzi produktu, který se nedá běžně sehnat v drogeriích, ale v lékárnách a jehož cena je vyšší, než-li u produktů, které běžně recenzuji. Věřím ale tomu, že i přesto vás recenze zaujme a možná někoho utvrdí v koupi, či naopak. Ty z vás, které trpí na suchou a citlivou pleť, tak čtěte pozorně. A ty z vás, které mají atopický ekzém, vy rovněž. :)

Produkt o kterém bych dnes ráda napsala je od francouzské značky La Roche-Posay a jmenuje se Lipikar Baume Ap. Lipikar je relipidační tělový balzám, který je vyvinutý speciálně pro potřeby kojenců, a který zabraňuje podráždění, zčervenání a svědění kůže. Tento balzám je určený pro extrémně suchou, citlivou a atopickou kůži. Ideální tedy pro kojence, děti i dospělé.

Já jsem si tento plný produkt koupila až poté, co jsem testovala vzorečky, které mi dala moje doktorka na kožním a jsem ráda, že jsem koupi neuspěchala. Kdysi jsem takhle zkoušela nejmenovanou řadu Eucerin a ve výsledku se z ní akorát osypala. Z počátku jsem byla tedy trochu skeptická, protože obvykle nic mimo svojí předepsanou mast nepoužívám, ale nakonec jsem ráda, že jsem zainvestovala a plné balení (400 ml) si zakoupila.


Na úvod bych začala asi balením. Balení je skvělé, na jedničku. Ideální na postavení na umyvadlo, nebo roh vany. Dávkuje se pomocí klasické otočné pumpičky, takže se nemusíte bát i převozu, protože pumpička se dá uzamknout a nic vám nikam nevyteče. Jedno zmáčknutí = jedna dávka. Nemusíte se bát, že pumpičku zmáčknete a začne to téct jako tekuté mýdlo. Kdepak. Takže za praktičnost zvedám oba palce nahoru.

Samotný produkt, který je uvnitř má své klady i své zápory. Začnu tedy těmi kladnými vlastnostmi. Za klad považuji to, že přípravek není mastný, nelepí a neobsahuje žádné parabeny. Navíc samotná textura balzámu je ideální svou hustotou "tak akorát". Výrobce tvrdí, že balzám není parfemovaný, ale bez vůně rozhodně není. A teď se neděste, ale já při přičichnutí cítím "vůni droždí". Takže za mě rozhodně ne. Mně balzám opravdu z počátku zapáchal a trvalo mi hodně dlouho si na to zvyknout.
Dále mě zaujalo zejména to, že se balzám chová pokaždé jinak a každá
část mého těla na jeho používání reaguje odlišně.



Uvedu příklad:
Nemůžu si lipikar vynachválit na zarudlé předloktí, nebo suché zápěstí či zarudlý dekolt. Nikdy, ale absolutně nikdy už se mi nesmí přiblížit k obličeji, protože ihned zrudnu a pokožka mě začne pálit. Paradox?? Lipikar má být přesným opakem toho, čemu má zabránit. No těžko říct, kde je chyba. Ale v mém obličeji to nebude. Stejnou reakci mám i když jej použiji na ruce (hřbet a mezi prsty).
Pokud jde ale o samotné tělo (ruce, břicho, nohy) tak je lipikar skvělý. Stačí ho opravdu málo a namažete se s ním opravdu celá. Vzhledem k tomu, že nelepí tak se rychle vstřebává. 

Balzám není hydratační nijak závratným způsobem, ale to o něm ani výrobce netvrdí. Má pomoc při potížích s citlivou kůží a zarudnutím. A tuhle funkci splňuje. Pleť se opravdu v poměrně rychlém časovém intervalu zklidní a zesvětlá. Lipikar mi hodně pomáhá především přes zimu, kdy mám pleť zarudlejší a celkově citlivější na zimu a chlad. Dokáže krásně zchladit a pokožku zklidnit.
Bohužel mi nevyhovuje kompletně na celé tělo, ale to je pravděpodobně problém individuální. Často se mi stává, že mi produkt sedne na obličej, ale na tělu ne a nebo naopak.

Závěrem bych dodala pouze to, že lipikar používám více jak půl roku a stále mám v balení více jak 250 ml a myslím, že ještě pár měsíců potrvá, než jej vypotřebuji. Přitom ho používám cca 3x týdně pravidelně. Pokud se tedy zamyslím nad tím, že za balení 400 ml zaplatím 535,-, tak si myslím, že je cena adekvátní vůči množství i vůči kvalitě produktu.
Každý atopik mi dá jistě za pravdu, že žádná mastička na ekzém, která je namíchaná magistrou v lékárně není 100% určená na všechno. Kdepak, je třeba tyhle přípravky kombinovat a Lipikar Baume Ap je rozhodně šikovný pomocník v boji se zarudnutím, suchou a citlivou pokožkou.


Určitě jej můžu doporučit, je to rozumná investice. A to, že nevoní, je malá oběť za pomoc.
Minimálně se na něj v lékárně podívejte, nebo se zkuste poptat po vzorečcích u svých doktorů.

Doufám, že dnešní recenze bude pro některé čtenářky přínosná, pokud váháte a chcete jej zkusit, určitě do něj běžte. :)
Z řady Lipikar jsem ještě zkoušela Syndet, a ten mi nevyhovoval. Opět mi vadila vůně a také přílišně lepivá textura.


Krásný den,
V.

4 komentáře:

  1. Dlouhá léta jsem používala od La Roche Posay - Effaclar gel a také jsem si ho nemohla vynachválit. :) Podle mého názoru je to výborná kosmetika! :)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  2. celkom dlhá recenzia, ale vyzerá naozaj super :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som mala Lipikar Baume telové mlieko a to voňalo jemnej, ale príjemne a pokožku dobre hydratovalo, naozaj to bolo cítiť aj na druhý deň.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost.
Mějte krásný den. :-)
Veronika