TOP 3 Podzimní rtěnky

Krásný den, milé čtenářky.

Podzim je v plném proudu, a tak jsem se rozhodla představit vám v dnešním článku své letošní podzimní oblíbence, a to konkrétně rtěnky. Letos nesleduji žádné podzimní trendy v líčení a držím se spíše své vlastní zásady "čím tmavší, tím lepší", a tak vám dnes představím své tři absolutní favority. Každý z vybraných odstínů je pro mě svým způsobem vamp.
Řeč bude pouze o rtěnkách, které se dají sehnat ve všech českých drogeriích + v německé DM drogerii v případě značky P2. Bylo těžké vybrat pouze tři, protože těch oblíbených mám letos tak deset.

P2 SHEER GLAM LIPSTICK v odstínu 049 Sweet Call
Vždy, když jsem v Německu, odvezu si z tamní drogerie nějakou rtěnku od P2 nebo Kiko. Rtěnek  P2 se mi za ty roky doma nahromadilo hned několik a konkrétně tato z řady Sheer glam je mou nejoblíbenější.
Odstín 049 Sweet Call má krásnou, temně zastřenou růžovou barvičku s fialovým podtónem. Odstín je opravdu zvláštní a těžko popsatelný, a ani z fotek není příliš vidět, jak krásná barva ve skutečnosti je.
Rtěnka má hydratační vlastnosti a příjemnou krémovou konzistenci. Krásně se na rty nanáší a stačí ji použít pouze v jedné vrstvě, jelikož dobře kryje. Má výbornou výdrž (3 hodiny) bez toho, aniž by se mezitím ztrácela do kontur. Bez problému vydrží  mastnější jídlo a pití, ale po 3 hodinách je nutné ji znovu nanést.
Na rtech je příjemná a hydratační. Nezalézá do vrásek a během dne se neobtiskává.
Líbí se mi rovněž design, a to zejména proto, že balení rtěnky je klasické a design obalu je červený a lesklý.
Vzhledem k tomu, že se řadí k levným drogerkovým značkám, tak má skvělé vlastnosti, které jsou pro mě srovnatelné např. s dražšími drogerkovými rtěnkami od Rimmel nebo Astor.
Mimo řady Sheer glam se v německých drogeriích určitě podívejte i na řadu Pure color (stříbrné balení), která je rovněž úžasná.

ASTOR LIPSTICK v odstínu 435 Astor Paris
Rtěnky od Astoru jsou obecně skvělé. Rimmel a Astor rtěnky prostě umí (navíc krásně voní). Mám doma pouze 3 odstíny a právě odstín 435 je pro mě typicky podzimní.
S určením odstínu mám stejný problém jako u P2. Na jednotlivých fotkách jsou všechny tři rtěnky prakticky totožné, ale na výsledných swatcích rozdíly uvidíte.
Barva je středně hnědá s kapkou oranžové. Za mě je to typická "zrz" barva. Z počátku jsem si myslela, že bude těžké takhle netypický odstín nosit, ale opak je pravdou - je skvělý na běžné denní nošení.
Rtěnky Astor jsou obecně hydratační, ale mají tužší konzistenci, takže se hůře na rty nanáší. Výsledný efekt je pak spíše matnější.
Rtěnka je sice hydratační, ale mě rty trochu vysušuje, a tak před použitím nanáším nejprve balzám na rty.
Výdrž je pak okolo 2 - 2,5 hodiny, bez poškození.
Co se týče designu, ten se mi příliš nelíbí. Hranaté tvary a bílo-zlatou kombinaci nemám ráda. Navíc párkrát hodíte rtěnku do kabelky a ty zlaté části se hned poškrábou.
Astor pak nabízí poměrně velkou škálu odstínů, takže si určitě vybere každý. Pokud vás tyhle tmavé odstíny nechávají chladnými a máte radši něco extravagantnějšího, pak se určitě podívejte např. na odstín č. 730 řady Soft sensational (navrženo Heidy Klum).

RIMMEL LASTING FINISH v odstínu 120 Cutting Edge
Když se řekne Rimmel London, vybavím si rtěnky a makeupy. Rimmel je pro mě nejlepší drogerkovou značkou, a tak jsem poměrně velkým sběratelem jejich rtěnek. Oblíbenou mám především řadu Kate, kde mám hned několik favoritů. Dnes vám ale představím svého miláčka z té klasické základní řady Lasting finish.
Rtěnku jsem dostala od své kamarádky Kate a jsem vážně ráda, že mi vybrala právě tento odstín. Sama říkala, že ho vybírala "na tělo" a myslím, že se trefila na 127%.
Barvička je pro mě typicky vamp. Krásná temná fialovo-vínová barva. Navíc na rtech působí šťavnatě a svěže, i přesto, že je poměrně tmavá.
Stejně jako všechny rtěnky Rimmel, i tato je krásně krémová, hydratační, rty nevysušuje a poměrně dlouho vydrží.
Na rozdíl od P2 a Astor se však po těch cca 3 hodinách začne slévat do kontur, což není úplně ideální, a tak je před použitím lepší rty vykonturovat konturkou.
Design je skvělý, líbí se mi více tento lesklý, než ten matný Kate. Určitě se po odstínu 120 v drogeriích podívejte, protože rozhodně stojí za to.
...................................................................................................
 Jak vidíte na poslední fotce, jednotlivé odstíny se opravdu tváří jinak, než ve skutečnosti. Každý je jiný, každý je jedinečný a každý z nich je pro mě typicky podzimní.

Jaké favority máte pro letošní podzim vy? Podělte se o své tipy v komentářích.
Krásný den,
Veronica.

13 komentářů:

  1. U mě na Tobě prostě vede Cutting Edge! :)

    OdpovědětVymazat
  2. A jsem ráda, že jsi jí zařadila do oblíbených :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta od Rimmelu vypadá božsky! Já žádnou takovouhle barvičku nemám, ale nějakou sháním, takže na tuhle 100% mrknu :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně je to jeden z nejzajímavějších odstínů, které mám ve sbírce. V drogerkové nabídce jiných značek jsem zatím neviděla žádný, který by byl Cutting edge podobný. :¨)

      Vymazat
  4. OMG Such Delicious SHADES! LOVE them :)
    xx
    Maliha Rao / Red Alice Rao

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som si obľúbila môj najnovší rúž od Sleeku odtieň Smoulder ,je úžasne tmavý a potom mám rada fialový rúž od Makeup Revolution :).
    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip. :) Od Sleek mám zatím pouze jeden odstín, a tak se ráda mrknu na další.

      Vymazat
  6. Já se zamilovala do toho posledního odstínu od Rimmelu. Dokonalost :)

    Narozeninová giveaway :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta od Rimmelu vypada uzasne, jen nevim zda bych si ji dala na rty.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) není asi pro každého a na každodenní nošení, ale Rimmel má dokonalé snad všechny odstíny.

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost.
Mějte krásný den. :-)
Veronika